כמו בכל שנה, הטרנדים משתנים יחד עם העונות החולפות, ובהם נכללים גם טעמי התקופה.
באופן ספציפי יותר, אלה הקינוחים.
מעונה לעונה, משתנים הטעמים הבולטים של קינוחי הקיץ.
בכל שנה, הדבר המשותף לכל הקינוחים הוא טעמי הפירות העזים שבהם.
אין מה להגיד, בקיץ הפירות משתלטים לנו על החך.
הם מגיעים בצורות שונות, כמו סלסלת הפירות המוכרת, ובתור קינוחים טעימים להפליא.
במאמר זה תקבלו הצצה לקינוחים הכי קיציים ומרעננים שאתם פשוט חייבים להכין באירוע הבא שלכם.
קערת סמודי אסאי:
קערת הסמודי הגיעה אלינו מחופי ברזיל, שם היא פופולרית מאוד. מלבד הטעם המדהים, מדובר גם במנה בריאה במיוחד. קערת הסמודי מכילה כמות גבוהה של נוגדי חמצון, חומצות שומן, ושאר ערכים תזונתיים מעולים כגון ויטמינים ומינרלים שונים, ואף כמות גבוהה של אנרגיה. אם כל זה לא מספיק, כל הטוב הזה יגיע אליכם במהירות שיא וללא מאמץ, לאור אופן ההכנה הפשוט והקל של המנה.
רכיבים לשתי מנות:
3 בננות קפואות
1/2 כוס תותי שדה קפואים
1 כוס חלב שקדים
1 כף חמאת קוקוס
3 כפות אבקת אסאי
אופן ההכנה:
הכניסו את כל החומרים לבלנדר, טחנו במהירות גבוהה במשך כדקה. העבירו את התוצר לקערה עמוקה, ופזרו מעל את התוספות האהובות עליכם.
גלידת שוקולד פטל:
אם תרצו קינוח מעט מושחת ומתוק יותר, גלידת שוקולד פטל הוא הקינוח בשבילכם. החום הלוהט של הקיץ עושה חשק לקינוח קר וקליל, שאינו מכביד על הגוף, בדיוק כמו גלידת שוקולד פטל. המרקם הקליל של הגלידה, בשילוב עם המתיקות של השוקולד והחמיצות של הפטל, הופכות אותו לאחד הקינוחים הפופולריים ביותר בקיץ הישראלי. אם אינכם מעריצים גדולים של פטל, תוכלו להחליף אותו בכל פרי אחר שבו תחפצו.
רכיבים:
100 גרם קרם קוקוס קר
200 גרם שוקולד מריר איכותי מומס
1/2 כוס חלב סויה בטעם וניל
100 גרם מחית פטל
הוראות הכנה:
הכניסו את כל החומרים לבלנדר, למעט מחית הפטל, וטחנו עד לקבלת חומר אחיד.
הוסיפו את מחית הפטל וערבבו.
צקו את התערובת לכלים אישיים, והכניסו למקפיא למשך כ- 4 שעות.
הקפיאו חצאי כדורים של שוקולד מומס בתבנית.
מלאו את הכדורים בגלידה והגישו.
סיכום:
הקיץ החם שפקד אותנו הביא איתו טעמי פירות חדשים ולוהטים מאי פעם. טעמים אלה פותחים בפניכם את האפשרות להכין ולהגיש את הקינוחים הטובים ביותר שהיו כאן בשנים האחרונות. תוכלו להגיש את קערת הסמודי אסאי הבריאה, את גלידת השוקולד והפטל המושחתת, או להמציא קינוח קיצי ומרענן משלכם. מה שלא תעשו, זכרו להבליט את טעמי הפירות הקיציים והמרעננים של הקיץ. דרך מעולה לעשות זאת, היא על ידי הגשת מגשי פירות טריים. אופציה קלאסית, מתאימה במיוחד, ואף פעם לא מאכזבת.
בתיאבון!