שיטת האוסטאופתיה מאמינה במניפולציות ידניות ובעיסויים שונים ככלים לטיפול בכאבי ראש ומיגרנות, בכאבי גב, בסחרחורות, בלידות טראומטיות, בקשיי קשב וריכוז ועוד. אוסטאופתיה גם מסייעת לתהליך האבחוני של זיהוי הגורמים לשיבוש תפקוד הגוף התקין. אוסטאופתיה – כל מה שרציתם לדעת.
אוסטאופתיה – מה זה?
אוסטאופתיה מהווה שיטת טיפול לאבחון וריפוי הנשענת על שיטות עיסוי שונות והפעלת מניפולציות באופן ידני על אזורים שונים בגוף. נציין כי אוסטאופת אינו משתמש בכל כלי או מכשור רפואי אלא בידיו בלבד על מנת לאבחן את תהליכי המחלה ועבור הטיפול עצמו.
שיטה זו הינה שיטה אמריקאית שפותחה על יד ד"ר אנדרו טיילור סטיל במאה הקודמת. סטיל ביסס את שיטתו על ענפי האנטומיה והפיזיולוגיה על מנת לפתוח חסמים שונים בגוף מבחינה מכנית ולאפשר לו להפעיל מנגנוני ריפוי עצמי.
אוסטאופת בעל יכולת לאבחן מה מקור השיבוש בתנועה שיורצ פגיעה תפקודית במערכות שונות בגוף ובאיברי הגוף. האוסטאופתיה מגדירה מספר סיבות אפשריות לשיבושים אלו כמו: פגמים מולדים, מחלות, טראומות ואף הרגלי תנועה שאינם נכונים. גורמים אלו עשויים לעודד היווצרות של כאבי ראש, ליקויים במערכת ההורמונאלית, קשים במערכת העיכול ועוד.
הטיפול האוסטאופתי יפעל להחזרת תנועתיות ואיזון לאזור שנפגע ובכך ישפר את תפקוד המטופל ויעודד תהליכים לריפוי הגוף באופן עצמאי.
טיפולי אוסטאופתיה – תחומי הטיפול
טיפול באוסטאופתיה עשוי לסייע במגוון מצבים רפואיים:
- מיגרנות וכאבי ראש
- כאבי מחזור חמורים
- פציעות ספורט
- הכנה ללידה
- לידות טראומטיות
- קשיי קשב וריכוז
- בעיות מוטוריות ובעיות התפתחותיות
- סחרחורות
- כאבי גב
- כאבים בצוואר וכאבי שרירים
- קשיים במערכת העיכול
- נוזלים באוזניים
- פוסט טראומה לאחר תאונה
- ועוד
מהלך הטיפול האוסטאופתי
בשלה הראשון יבצע האוסטאופת סדרה של מספר בדיקות חשובות: בדיקות סימטריה של הגוף, בדיקת טווחי תנועה ואיכות התנועה, בדיקת רמת הרגישות של סוגי רקמות שונות, הבדלים בתגובה של רקמות לשינויים, הבדלים ברמת הגמישות ונוקשות הרקמות, הבדלי לחות, מרקם, טמפרטורה ועוד. בנוסף יבצע מומחה לאוסטאופתיה בדיקות אורתופדיות ונוירולוגיות.
בכל מקרה בו נראה כי קיים צורך, ישתמש הרופא בהיסטוריה הרפואית של המטופל וכן בצילומי רנטגן על מנת לדייק את האבחון. במידה והאוסטאופת יראה לנכון, הוא יפנה את המטופל לאנשי מקצוע מתאימים מתחומים אחרים בעולם הרפואה כגון: נוירולוג, קרדיולוג ועוד.
הטיפול המעשי יתבצע באמצעות עיסוי מפרקים (ארטיקולציה) וכן הפעלת לחץ על שרירים ורקמות. פעולות אלו יאפשרו שחרור של חסמים בגוף, שרירים והחזרת חופשיות התנועה למטופל לצד הפחתה ברמת הכאב.
אוסטאופתיה – לסיכום
כחלק מהטיפול האוסטאופתי יקדיש המטפל תשומת לב לשיפור אורח החיים של המטופל בהתאם לבעיות מהן הוא סובל. המטפל ידריך את המטופל לגבי פעילות גופנית מותאמת לביצוע בין מפגשי הטיפול וכן תזונה נכונה. נציין כי כל מפגש טיפולי אורך כ-20 דקות ואינו מלווה בתחושת כאב.