חיפוש

למה חובה לבצע אישור בטיחות לפני שפותחים בריכת שחייה

בריכת שחייה היא אחת מהאטרקציות המובילות בעונת הרחצה, הלא היא הקיץ.

היא נהדרת למי שאוהב שחייה, התרעננות ובילוי במים עם חברים ומשפחה.

אין יותר מרענן מלטבול במימיה ביום בו הטמפרטורות עולות וגואות, ואז לצאת בתחושה מאווררת ונעימה יותר.

כדי לפתוח בריכת שחייה בישראל, צריכים קודם כל לבצע אישור בטיחות ורק אז להשיק אותה רשמית. גם אתם לקראת פתיחה של בריכת שחייה משלכם? חשוב שתקראו ותבינו כיצד עליכם לפעול לפני כן.

 

מהו אישור בטיחות?

בריכת השחייה שאתם מקימים, בין אם מדובר בבריכה פרטית ובין אם בריכה שתותקן בחלל אחר כלשהו שבבעלותכם, יש לדאוג לקבלת אישור בטיחות והיתר בנייה מהרשויות. האישור מהווה אסמכתא לכך שבריכת השחייה שלכם בטיחותית, ניתן לשחות בה ולא נשקפת כל סכנה לנמצאים בה.

 

יועץ בטיחות- מסייע בהנפקת אישורי בטיחות

קבלת אישור בטיחות מותנית בבקיאות והבנה של החוק, על כל סעיפיו הקטנים, משהו שסביר שלא קיים בקרב מי שלא מכיר את התחום. לטובת מי שלא מבין בכך, ניתן להיעזר ביועץ בטיחות, איש מקצוע שמבין בכל החוקים, אשר יסייע לכם בקבלת אישור. אישור יועץ בטיחות לבריכת שחייה יתקבל לאחר וידוא שאתם עומדים בדרישותיו של החוק, והוא יעזור לכם לקבל את ההיתר כמה שיותר מהר. אם הסדר הבריכה שלכם הוא ציבורי, ואתם מתכננים להפעיל שם מתקנים נוספים אחרים, הוא יבצע תיאום גם מול הגופים האחרים הנדרשים, וישיג מהם אישורים.

 

אמצעי בטיחות חשובים בבריכת שחייה

הרציונל שעומד מאחורי ביצוע אישור בטיחות, הוא הצורך בלשמור על בטיחותם של השוחים. ישנם כמה אמצעי בטיחות שחובה להתקין כחלק מהקמת בריכת שחייה:

  • גדר היקפית – הגדר מיועדת למניעת כניסתם של ילדים ובעלי חיים פנימה.
  • כיסוי לבריכה- כאשר מכסים את הבריכה באמצעות הכיסוי, מונעים נפילות אפשריות של ילדים או אנשים פנימה. כמו כן, הוא מסייע בחסכון משום שהוא מונע מהמים להתאדות וגם שומר עליהם נקיים מפני לכלוכים.
  • מדרך רגל- פריט חובה בכל בריכה החל משנת 2008. עליו לעמוד בתקנות הבטיחות ולהיות מותאם לגובהה של הבריכה.

 

הבדיקה שקודמת לקבלת אישור בטיחות

בבדיקה שנערכת טרם קבלת אישור הבטיחות, בודקים שפתיחת בריכת השחייה לא מסכנת את מי שמשתמש בה, שהותקנו בה אמצעי בטיחות שנדרשים על פי חוק ושהשימוש בה בטוח. מעבר לאמצעי הבטיחות שפורטו למעלה, בודקים גם כן שבחלל החיצוני וסביב הבריכה הותקן שילוט מדריך ומותאם, סולמות ומדרגות שהוצבו במקום הנכון ועל פי תקן, סימוני אזהרה ועוד.

אף על פי שזה נשמע כמו תהליך מאוד בירוקרטי וארוך, אסור לחפף ולהקים בריכה ללא אישור בטיחות רשמי.  ללא אישור בטיחות תסכנו את המשתמשים בבריכה שלכם, וזה משהו שוודאי לא הייתם רוצים שיקרה לכם.

 

שחיין

אולי יעניין אותך גם